Osynlig närvaro

Av Susanne Schemper

Petrus är en väldigt ensam man som lever ett inrutat och förutsägbart liv. Han har svårt för sociala kontakter och har inga vänner. Livet förändras i takt med att han blir mer och mer besatt av arbetskamraten Martina. Han tror för en stund att han kan få henne att se honom. När Petrus kommer till insikt om att han är osynlig för Martina sätts hans känslor i spinn på ett sätt han aldrig tidigare upplevt. I förödmjukelsen växer tankar på hämnd.

Martina är framgångsrik och har kontroll, både på jobbet och privat. Men sakta börjar allt förändras. Hon märker att någon bevakar henne, gör intrång i hennes liv. Först tror hon att hon inbillar sig, men känslan blir mer och mer verklig. Hon har ingen aning om vem det är och när hon låter rädslan ta över förändras hennes tillvaro snabbt.

Vad händer med en människa som inte blir sedd? Hur mycket krävs det för att en människa ska gå över gränsen? Tar vi parti för kvinnan som verkar ha allt, men som så snabbt faller samman när hon tappar kontrollen – eller har hon förtjänat det som kommer?

Se boktrailer

Om Susanne Schemper

Susanne Schemper debuterade i bokform 2016 med en novell i antologin ”Älska noveller – 30 nyanser av saknad och medverkade även i 2017 års novellantologi, ”Älska noveller – 30 nyanser av frihet, båda utgivna av Ordberoende förlag. I år blev det tredje gången gillt när det kommer till novellantologier; lagom till Mors dag släpptes boken Kära Mamma i vilken Susanne medverkar med en novell.

Susanne är även utgiven på Danje förlag med två e-novellsamlingar, Frostnatt och Familjefrid och dessa två novellsamlingar gavs ut som ljudnoveller (Kadabra ljudboksförlag) sommaren 2018. Hon skriver också noveller för tidningen Allas.

Den 23 mars släpptes Susanne debutbok, den psykologiska spänningsromanen Osynlig närvaro. Den är utgiven av Bokförlaget SOL och finns även som ljudbok och e-bok.


Sociala medier:

osynlig närvaro, psykologisk spänningsroman, Susanne Schemper

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: