• Hem
  • Nyheter
  • Jessica Schöön, första delen – Livet blir aldrig som man tänkt:

Jessica Schöön, första delen – Livet blir aldrig som man tänkt:

Av Anethe Bergendahl

Treologin om Jessica Schöön – Första delen – Livet blir aldrig som man tänkt:

Jessica Schöön har nyss fyllt fyrtio och arbetar som sekreterare i Malmö. Äktenskapet med Niklas rullar på och deras femtonårs bröllopsdag närmar sig. Plötsligt över en kväll förändras allting. Det som absolut inte får hända – händer. Niklas lämnar henne. Jessicas tillvaro krossas. Förbjudna känslor pyser fram och det blir allt svårare för Jessica att behålla hemligheten utan att bli avslöjad.

Livet blir aldrig som man tänkt är första delen i en trilogi. Feelgoodroman om hur livet obarmhärtigt och drastiskt kan förändras på några få sekunder. Men vad händer när mattan bokstavligen rycks undan fötterna? När hela ens liv krackelerar och bara känns som en enda stor bluff. Romanen handlar också om hur man samlar nya krafter och mod för att gå vidare. Långsamt förändras Jessicas prioriteringar om vad som är viktigt i livet.

Storyn i sig är en berg-och-dalbana av känslor och författaren har porträtterat dem på ett sätt som rörde mig såväl till skratt som till tårar. Det hände någonting precis hela tiden, vilket gör boken till en bladvändare. Gestaltning är författaren en fena på. Hon målar med orden och utelämnar inte ett enda sinne. Grymt bra slut”. Av lektör och korrektur, Monie Szabo – Fjäderpennan.

Ewa-Lotta Nanfeldt * Kör på lite feelgood vid poolen idag. Detta är första boken i en trilogi och nu längtar man efter del 2. Betyg 5/5. Läs den!*

Pia Gummesson *Jag blev fast direkt för din debutbok om Jessica.En riktig bladvändare.Mycket bra handling,och starka karaktärer.Starkt slut i boken som gör att jag ser fram emot bok nummer 2.Tack Anethe! Betyg 5*

Agneta Rydèn *Precis läst : Livet blir aldrig som man tänkt. Underbar feelgood bok väntar redan på del 2. Betyg 5 *

Andra delen – Drömlivet i Toscana släpps sommaren 2019

Jessica Schöönbor nu i undersköna Toscana i en liten by San Girmani tillsammans med kärleken Maria. Kilometerlånga vinfält, ett hav av solgula solrosor och körsbärsröda vallmon kan ses utanför Villa La Bella Amore. Jessica har fått vårdnaden om Niklas och Cindys dotter Alicia, tre månader. Äntligen har hon blivit mamma och lyckan ler mot henne igen. Men allt är inte rosenrött i förhållandet och att vara förälder är tuffare än vad hon trodde. Grannarna Annica och Antonio visar sig vara mycket mera än – bara just grannar.

Drömlivet i Toscanaär andra delen i en trilogi. Feelgoodroman om hur livet fortsätter sin oräkneliga bana. Om kärleken som än en gång smyger in i hennes liv, när hon minst anar det, men behöver det som mest. Romanen handlar också om hur Jessica mognar som människa och inser värdet i människor på ett helt annat sätt. Moderskap, vänskap och systerskap betyder allt för henne.

Se boktrailer


Sociala medier

Anethe Bergendahl, Drömlivet i Toscana, Jessica Schöön, skönlitteratur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: