Amulet

av Kazu Kibuishi

Amulettserien är en serie grafiska romaner skriven av den japansk/amerikanske författaren och illustratören Kazu Kibuishi. Det är en fantasyserie i sju delar och nu har författaren börjat med den 8:e delen! I serien Amulett får vi följa äventyren med Emily (Smeknamn Em), som tillsammans med sin yngre bror Navin och mamma, Karen efter att ha flyttat till sin gammelfarfars hus i Norlen som de ärvt efter att gammelfarfars hade försvunnit för ett antal år sedan. De upptäcker snart att huset ruvar på hemligheter…

Barnen börjar upptäcka huset och kommer till gammelfarfars arbetsrum, och hittar där en slags amulett som Emily sätter på sig. Emily blir den nya stenväktaren. Amuletten, eller stenen, talar med henne och ger henne magiska krafter. På natten hör familjen märkliga ljud nerifrån källaren, och de går ner för att ta reda på vad det är. Det visar sig att ljuden absolut inte har någon naturlig förklaring. I stället är det faktiskt ett monster där nere, ett monster som öppnar sitt gigantiska gap med tretusenåttahundratrettiofyra tänder och äter upp mamman…

De ser hennes arm förtvivlat vinka genom hålet. När sedan monster drar in deras mamma genom en dörr i källaren följer syskonen efter för att rädda henne. De hamnar i den fiktiva underjordisk världen Allians som är befolkad av demoner, robotar och talande djur, Och Allians är fylld med vackra miljöer – det är allt från regnskog, grottor, berg, städer till molnstäder och himmelsformationer. Och så är det hela igång…

En längre bokrecensioner finner ni här på min hemsida

//Gullis lästips

Se boktrailer

Amulet, barn och tonår, Gullis lästips, Kazu Kibuishi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: