Williams bråkiga kompisar

Av Marie Bosson Rydell

”Williams bråkiga kompisar” ingår i den fristående, lättsamma och lärorika bokserien ”Williams kompisar.”

Här finns det olika individer som är normkreativa, med varierande hudfärger och utan stereotypa könsroller med snälla omhändertagande föräldrar och pedagoger.

På ett fint sätt är ”Williams kompisar” berättelser om att acceptera varandras egenheter, se varandras färdigheter, att vi alla har olika behov och att olika är bra på olika sätt. Och allt inte är rättvist, för att alla ska må bra. Att se möjligheterna istället för att fokusera på svårigheterna. Här tar man upp många vardagliga frågor såsom att dela med sig och att lyssna på bägge parter i konflikthanteringar.

Böckerna är viktiga samtalsböcker med upplägg för att öppna upp till samtal och reflektion. som passar barn i åldrarna 3-6. Tillsammans med underbara och färgstarka bilder. Här samverkar text och bild mycket bra och innehållet är givande och lärande på många sätt.

Gullis lästips har skapat denna boktrailer i sammanarbeta med illustratören Karin Eriksson.

//Gullis lästips

Se boktrailer

barn och tonår, Marie Bosson Rydell, Williams bråkiga kompisar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: