Om oss

I samband med Lindas kommande boktrailer till boken ”Lost in space” så växte en idé

Boktrailes.com växte ur ideén när Linda Karlzon, grundaren för denna hemsida skulle skapa en egen boktrailer, men fann inga kloka sidor på andras boktrailers utan sökte på facebook där hon kom i kontakt med andra författare och deras boktrailers. Hon fick en del inspiration för både sin egen kommande boktrailer och till denna hemsida. Sidan kommer bli det nya Youtube, fast för bara boktrailers – Vi växer!

Har ni inget konto på Youtube? Det gör inget! Vi har en egen kanal som ni kan få vara med på.

Vår vision

Att samla boktrailers på en och samma sida med gratis upplägg och marknadsföring inom valda sociala medier; Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, privata bloggar. Vi satsar på bra SEO. Vi erbjuder en presentation om författaren, om boken och länkar till författarnas privata sociala sidor om så önskas, samt länk till köp boken och så klart boktrailern.

  • Vi tänker enkelt
  • Utan er kan sidan inte växa
  • Kritik är bra
  • Vi har 20 år i branschen
  • Vi vill ha nöjda kunder

Boktrailers.com som är gratis, är för dig också ett mycket enkelt sätt att skapa ytterligare en marknadsföring för böckerna. För konsumenterna är boktrailers någonting mycket mer än den korta text som normalt finns på baksidan av böckerna. I dag är vi mer bekväma och ser helst rörelse på nätet, men det tilltalar oss och lockar vidare till intresse.

Boktrailers hjälpredor

Artisten, Joakim Ekelund från Kindbergs och JEWEBdesign och författarinnan Jessica Hardiman, med boken Valentine the Love Angel

Inget utan lov

Vi har själva nått ut till författarna med förfrågningar angående boktrailers och alla de som ligger här har vi fått in via mejl.

Historia

År 2006 dök den första boktrailern upp i Sverige under förlaget Natur och Kultur med författaren Johanna Thydell. Boktrailers i Sverige är rätt nytt ämne medans USA har varit i farten sedan 2002, men det ska vi nu ändra på – tiden är mogen.

Från dag 1, den 11 sep då boktrailers födde: har vi tredubblat antal besökare till vår sida. Besökarna kommer från alla de spridda sociala medier vi använder oss av.

Kort och gott – Vi tänker enkelt!

böcker, boktrailer, boktrailers, författare, sociala medier

Kommentarer (2)

  • Hej!
    Finns det intresse för ett recex av min kommande bilderbok, Räven som inte kunde hålla färgen, en humoristisk saga på vers för barn i förskoleåldern? Bilder av Magdalena Brunzell.

    Mvh Kari Melander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: